Dieseltrukki sopii ulkotiloissa työskentelyyn


Haarukkatrukit ovat voimakkaita työkaluja missä tahansa ympäristössä, jossa suuria tavaroita tai kuromia siirrellään paikasta toiseen. Olipa kyseessä tukkuliike, varasto tai tehdas, trukit ovat välttämättömiä työvälineitä ja niiden avulla voi kuljettaa ja siirtää tavaroita nopeasti ja tehokkaasti. Jos olet aikeissa hankkia trukin, joko ensimmäistä kertaa tai laajentaaksesi jo olemassa olevaa kalustoasi, kannattaa miettiä, mikä trukin polttoainetyyppi sopii parhaiten tarpeisiisi. Haarukkatrukkeja on kolme päätyyppiä - diesel-, nestekaasu- ja sähkötrukit. Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa, joten valinta riippuu lopulta siitä, mitä tarvitaan, johon vaikuttaa työympäristö ja henkilökohtaiset mieltymykset. Tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin, jossa aiheena on dieseltrukki ja dieselhaarukkatrukki. Pohdimme myös, mitä eroja erilaisilla trukeilla on.

Dieseltrukki on tehokas työkone

Dieseltrukit ovat yksi vahvimmista materiaalinkäsittelyssä käytettävistä laitteista ja ne soveltuvat monenlaisien kuormien käsittelyyn ja ne on suunniteltu kestämään ulkotöiden rasitusta. Dieselmoottoreissa ei käytetä sytytystulppia vaan polttoaine lämmitetään sylinterissä ja sen vuoksi dieselpolttoaineen käyttö on tehokkaampaa isoissa koneissa. Näin voidaan tuottaa myös enemmän vääntömomenttia, minkä vuoksi se on edullisempaa isommille, työkäyttöön tarkoitetuille ajoneuvoille. Dieseltrukkia käytetään yleensä maatalous- tai teollisuusympäristöissä, joissa teho ja vääntömomentti ovat tärkeitä. Dieseltrukit käyttävät polttoaineena dieseliä, joten dieseltrukit sopivat käytettäväksi pääasiassa ulkotiloissa ja ne eivät ole niin ympäristöystävällisiä kuin sähkö -tai kaasutrukit.

Kaasu- ja sähkötrukit

Kaasulla toimivat trukit käyttävät nestekaasua polttoaineen lähteenä. Kokonsa ja tehokkuutensa puolesta ne ovat diesel- ja sähkötrukkien välillä. Kaasulla toimivia trukkeja voidaan käyttää mukavasti sekä sisällä että ulkona. Nestekaasua polttoaineena käyttävät trukit eivät ole yhtä ympäristöystävällisiä kuin sähkötrukit ja niiden käyttämä nestekaasu on fossiilinen polttoaine. Sähkötrukit ovat trukeista pienimpiä ja ympäristöystävällisimpiä trukkeja, jotka sopivat hyvin sisäkäyttöön. Sähkötrukeissa ei ole yhtä paljon vääntöä kuin nestekaasu- tai dieseltrukeissa ja ne ovatkin yleensä hiljaisia, päästöttömiä, pieniä ja ketteriä sisätiloihin soveltuvia trukkeja.

Erilaiset trukit soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin, joten trukin valinta kannattaa tehdä käyttötarpeen mukaan. Jos trukkia käytetään pelkästään sisätiloissa, silloin kannattaa valita sähkötrukki. Jos trukilla täytyy työskennellä vaihtelevasti sisä- ja ulkotiloissa, silloin nestekaasulla toimiva trukki voi olla paras vaihtoehto. Ulkona ja voimakasta tehoa vaativissa olosuhteissa dieseltrukki on paras vaihtoehto. 

minusta

Blogi rakentamisesta ja siinä käytettävistä koneista

Rakennustyömaalla käytettävät koneet ja laitteet kiehtovat monia, kuten myös meitä ja sen vuoksi päätimme perustaa blogin, jossa paneudutaan sekä rakennustyömaalla tehtävään erilaiseen työhön että siellä käytettäviin koneisiin. Rakennustyömaalla tehdään paljon erilaisia töitä ja sen vuoksi siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita, pienemmistä käsityökaluista suuriin ja raskaisiin työkoneisiin. Rakentamisessa käytettävä laitteisto myös kehittyy kokoajan, mutta on myös todella kiehtovaa ajatella, miten ennen rakennettiin, minkälaisia rakennuksia silloin tehtiin ja miten niiden ympäristö suunniteltiin ja tietenkin myös, minkälaisia koneita ja tekniikoita on ollut käytössä. Jos rakentaminen, siinä käytettävät koneet, tekniikka ja sen historia kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää! Olet myös tervetullut kommentoimaan kirjoituksia ja keskustelemaan aiheesta.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Sähkökäyttöiset trukit ovat olennainen osa monien yritysten materiaalien siirtoa ja logistiikkaa. Ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen vaih

14 December 2023
Trukin renkaat muodostavat suoran yhteyden työympäristön ja trukin välille ja vaikuttavat sen vakauteen ja työtuntumaan. Huolellinen renkaiden valinta

18 October 2023
Varastoteollisuus on yksi tärkeä osa liiketoimintaa riippumatta siitä, mitä tavaroita yrityksessä varastoidaan. Tehokas varastonhallinta auttaa minimo

tag