Trukkien renkaat – mitä kannattaa ottaa huomioon renkaita valitessa


Trukkeihin on tarjolla erityyppisiä, kokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja renkaita. Tämänkertaisessa kirjoituksessa on aiheena trukkien renkaat. Jos aihe on ajankohtainen ja uusien renkaiden hankinta on edessä, kannattaa lukea blogista erilaisista rengastyypeistä ja minkälaiseen käyttöön ne sopivat parhaiten. Tervetuloa mukaan blogin pariin.

Trukkien renkaat valmistetaan erilaisista materiaaleista

Trukkien renkaat voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista ja ne valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Erilaisia materiaaleja, joista renkaat valmistetaan, ovat muun muassa kimmokumi, joustokumi ja polyuretaanihartsi. Erilaisia trukkeihin valittavia rengastyyppejä ovat kimmokumirenkaat, ilmakumirenkaat, joustokumirenkaat, polyuretaanirenkaat ja tahraamattomat renkaat.

Renkaiden ominaisuudet ja minkälaiseen käyttöön ne sopivat

Kimmokumirenkaiden kumi voi olla joko sileää tai kuvioitua ja ne valmistetaan niin, että kumi on terässylinterin päällä. Kimmokumirenkaat ovat kestävät ja sopivat hyvin sisäkäyttöön, mutta myös tasaisella alustalla ulkokäyttöön. Ilmakumirenkaiden sisällä on ilmaa ja niitä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona. Ilmakumirenkaassa voi olla sisärengas, riippuen materiaalista, mistä se on valmistettu. Yleensä käytössä olevat ilmakumirenkaat ovat kuviopintaisia. Joustokumirenkaat ovat täyskumia ja ne ovat sen vuoksi kestävät, eivätkä voi puhjeta tai tyhjentyä. Tämän vuoksi täyskumirengas on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun trukkia käytetään teollisuudessa, jossa syntyy terävää jätettä, kuten esimerkiksi metalliromua. Polyuretaanirenkaat ovat kevyet, eivätkä halkea, repeä tai leikkaudu yhtä helposti kuin kumiset renkaat. Polyuretaanirenkaissa on myös hyvä pito ja ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Tahraamattomat renkaat ovat valmistettu hydratoiduista piioksideista ja lisäaineista, jotka sekoitetaan luonnonkumiin. Tahraamattomista renkaista ei jää jälkiä lattiaan.

Miten valitaan oikeat renkaat trukkiin

Renkaiden valintaan vaikuttaa edellisessä kappaleessa käsiteltyjen rengastyyppien ja käyttötarkoituksen lisäksi koko. Renkaiden kokotiedot ovat renkaan kyljessä ja käytettävään trukkimalliin sopivan rengaskoon voi tarkistaa sen käyttöohjekirjasta. Jokaisella trukilla on oma suosituskokonsa ja yleensä niiden runko on myös suunniteltu tietylle rengastyypille. Kun renkaiden vaihto on ajankohtaista, kannattaa tarkistaa ohjekirjasta, minkälaisia renkaita trukissa suositellaan käytettäväksi. Kaikkien renkaiden tulisi myös olla samaa rengastyyppiä, joten renkaita ei yleensä kannata vaihtaa yksi kerrallaan, ettei trukin tasapaino muutu ja aiheuta ongelmia työskennellessä. Trukkien renkaat löytyy ammattimaiselta jälleenmyyjältä, laajan valikoiman tarjoaa esimerkiksi Ham-Re Oy.

minusta

Blogi rakentamisesta ja siinä käytettävistä koneista

Rakennustyömaalla käytettävät koneet ja laitteet kiehtovat monia, kuten myös meitä ja sen vuoksi päätimme perustaa blogin, jossa paneudutaan sekä rakennustyömaalla tehtävään erilaiseen työhön että siellä käytettäviin koneisiin. Rakennustyömaalla tehdään paljon erilaisia töitä ja sen vuoksi siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita, pienemmistä käsityökaluista suuriin ja raskaisiin työkoneisiin. Rakentamisessa käytettävä laitteisto myös kehittyy kokoajan, mutta on myös todella kiehtovaa ajatella, miten ennen rakennettiin, minkälaisia rakennuksia silloin tehtiin ja miten niiden ympäristö suunniteltiin ja tietenkin myös, minkälaisia koneita ja tekniikoita on ollut käytössä. Jos rakentaminen, siinä käytettävät koneet, tekniikka ja sen historia kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää! Olet myös tervetullut kommentoimaan kirjoituksia ja keskustelemaan aiheesta.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

25 June 2024
Nostopöydät, toiselta nimeltään saksipöydät, ovat osa nykyaikaisia varastoteknologioita, jotka muuttavat täysin tapamme käsitellä ja pakata tuotteita.

18 March 2024
Sähkökäyttöiset trukit ovat olennainen osa monien yritysten materiaalien siirtoa ja logistiikkaa. Ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen vaih

14 December 2023
Trukin renkaat muodostavat suoran yhteyden työympäristön ja trukin välille ja vaikuttavat sen vakauteen ja työtuntumaan. Huolellinen renkaiden valinta

tag