Vaihtokoneet yrityksille – kannattaako työkoneet ostaa uutena, käytettynä tai vuokrata ne?


Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on vaihtokoneet yrityksille ja pohdimme, onko kannattavampaa ostaa koneet työmaalle käytettynä, uutena vai vuokrata ne. Vaihtokoneita ja vuokrakoneita on saatavilla suuri valikoima, josta löytyy niin henkilönostimet, trukit, metsäkoneet, puutarhan hoitoon käytettävät koneet ja laitteet, kylvökoneet, puimurit ja muut maatalouskoneet. Jos työkoneiden hankinta on sinulle tällä hetkellä ajankohtainen aihe ja olet harkinnut vaihtokoneita, kannattaa lukea kirjoituksestamme lisää aiheesta.

Mistä löytää vaihtokoneet yrityksille ja kannattaako koneet ostaa uutena, käytettynä vai vuokrata ne?

Vaihtokoneita löytää monilta eri yrityksiltä ja usein koneiden saatavuuden voi tarkistaa esimerkiksi heidän nettisivuiltaan, kuten myös koneen ominaisuudet. Kaikki vaihtokoneet tarkistetaan ja huolletaan ennen myyntiä ja niille on myös mahdollista saada huolto-ohjelma, samoin kuin uusille koneillekin. Vaihtokonevalikoimasta löytyy yleensä myös suhteellisen uusia ja vähän käytettyjä koneita. Uusia koneita ostettaessa, huono puoli on yleensä niiden arvon nopea tippuminen. Vaikka työkoneet valmistetaan kestäviksi ja pitkäikäisiksi, tippuu niiden arvo lähes välittömästi, kun ne on ostanut omakseen. Jo vähänkin käytettyä konetta ostaessa on se yleensä mahdollista saada edullisemmalla hinnalla. Koneiden ja esimerkiksi työkalujen ostamisen sijaan, on ne myös mahdollista vuokrata.

Kannattaako työkoneiden vuokraaminen tai liisaaminen

Erilaisten työkoneiden vuokraaminen kannattaa monessa tapauksessa. On olemassa esimerkiksi maatiloja, joilla joidenkin koneiden käyttö saattaa jäädä suhteellisen vähäiseksi, silloin on yleensä kannattavampaa miettiä esimerkiksi vuokrausta tai koneiden yhteishankintaa lähitilan tai tilojen kanssa. Koneiden vuokrauksessa on myös se etu, että niiden hajotessa, kolhiintuessa tai jopa hävitessä, kattaa vakuutus yleensä kulut kokonaan. Vuokrauksen ja koneiden omaksi ostamisen lisäksi ne on myöskin mahdollista liisata. Työkoneiden liisaaminen toimii samalla periaatteella kuin esimerkiksi työauton liisaaminen. Liisattavista koneista tehdään sopimus halutulle käyttöajalle, joka voi olla esimerkiksi 3 – 5 vuotta. Tämän jälkeen laitteista maksetaan kuukausimaksu ja liisatessa koneisiin voi myös liittää varkausturvavakuutuksen, joka korvaa koneet niiden liisaajalle, jos ne varastetaan. Sopimusajan päätyttyä työkoneet voi palauttaa firmalle, josta ne on vuokrattu tai liisattu. On usein kannattavaa etsiä yritys, josta löytää hyväkuntoiset vaihtokoneet yrityksille, vuokrata tai liisata ne. Kenttäsepät Oy välittää kaikki koneet ja laitteet sekä Suomeen että ulkomaille. 

minusta

Blogi rakentamisesta ja siinä käytettävistä koneista

Rakennustyömaalla käytettävät koneet ja laitteet kiehtovat monia, kuten myös meitä ja sen vuoksi päätimme perustaa blogin, jossa paneudutaan sekä rakennustyömaalla tehtävään erilaiseen työhön että siellä käytettäviin koneisiin. Rakennustyömaalla tehdään paljon erilaisia töitä ja sen vuoksi siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita, pienemmistä käsityökaluista suuriin ja raskaisiin työkoneisiin. Rakentamisessa käytettävä laitteisto myös kehittyy kokoajan, mutta on myös todella kiehtovaa ajatella, miten ennen rakennettiin, minkälaisia rakennuksia silloin tehtiin ja miten niiden ympäristö suunniteltiin ja tietenkin myös, minkälaisia koneita ja tekniikoita on ollut käytössä. Jos rakentaminen, siinä käytettävät koneet, tekniikka ja sen historia kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää! Olet myös tervetullut kommentoimaan kirjoituksia ja keskustelemaan aiheesta.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

7 February 2023
Trukkeihin on tarjolla erityyppisiä, kokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja renkaita. Tämänkertaisessa kirjoituksessa on aiheena trukkien renkaa

24 January 2023
Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on vaihtokoneet yrityksille ja pohdimme, onko kannattavampaa ostaa koneet työmaalle

10 January 2023
Kaivinkoneisiin on saatavana monia erilaisia lisävarusteita, kuten erityyppisiä kauhoja. Käyttötarkoituksesta riippuen kaivurin kauhoja on saatavilla

tag