Seulakauhat nopeuttavat maa-ainesten lajittelua


Kaivinkoneisiin on saatavana monia erilaisia lisävarusteita, kuten erityyppisiä kauhoja. Käyttötarkoituksesta riippuen kaivurin kauhoja on saatavilla erikokoisina. Lapio- tai kynsikauha soveltuu hyvin kovan maan kaivamiseen, maa-ainesten käsittelyyn ja lastaamiseen sekä purkutöihin. Lapiokauha soveltuu hyvin maan muotoiluun ja muokkaamiseen. Kaivuukauha soveltuu hyvin ojien kaivamiseen ja se on hyvä vaihtoehto myös kapeissa ja ahtaissa tiloissa. Tämän kertaisen blogiartikkelin aiheena ovat kuitenkin seulakauhat ja niiden käyttötarkoitukset.

Seulakauhat ovat aktiivisesti käytössä rakennustyömailla

Seulakauhoja käytetään monilla teollisuudenaloilla. Seulakauhoja tarvitaan myös rakennustyömailla päällystys- ja täyttötöissä. Kaivettu materiaali täytyy seuloa läpi, jotta se voidaan uusiokäyttää kaivantojen uudelleenkäyttöä varten. Turve voidaan myös seuloa, ja kivet, kannot ja juuret voidaan suodattaa pois kevyemmän maa-aineksen saamiseksi. Seulominen on hyödyllistä myös kompostoinnissa, koska materiaalit on sekoitettava keskenään, jotta syntyy ilmava, ravinteikas multa. Seulakauhoja voidaan käyttää maaperän ja kierrätettävien materiaalien erottamiseen, esimerkiksi rakennusjätteet voidaan seuloa ennen materiaalien murskaamista uudelleenkäyttöä varten. Kun rakennustyömaalla investoidaan seulakauhaan, voidaan säästää aikaa ja muuttaa materiaalit käyttökelpoisiksi tai kierrätettäviksi tuotteiksi.

Valitse seulakauhat seulottavan materiaalin koon ja tyypin mukaan

Seulakauhoja käytetään maa-ainesten lajitteluun ja erotteluun. Lajittelussa seulotaan kaivetusta maa-aineksesta kivet ja roskat. Seulakauhat ovat monikäyttöisiä apuvälineitä, jotka soveltuvat erinomaisesti pintamaan, turpeen, rakennusjätteen, juurien ja kompostin materiaalien erotteluun. Seulakauhat soveltuvat myös hyvin esimerkiksi pintamaan seulontaan ja valmisteluun maisemointihankkeita, urheilukenttiä ja suuria puutarhoja varten. Rakentamiseen tarvitaan kuohkeaa multaa, jossa ei ole ylimääräisiä kiviä tai juuria.

Seulakauhat valitaan seulottavan materiaalin koon ja tyypin, muiden laitteiden sekä työympäristön perusteella. Kauhoja on erikokoisia, sekä erikokoisille puomiväleillä. Muita asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon seulakauhaa valitessa, ovat rakentamistavat ja kauhan muut mahdolliset käyttötarkoitukset.  

Seulakauhat nopeuttavat maa-ainesten lajittelua

Seulontakauhoja voidaan käyttää jopa märkien ja kokkareisten raaka-aineiden seulontaan ja erotteluun. Niitä käytetään myös hiilen jätehuollossa ja purkutöissä. Seulakauhoja käytetään myös rakennusteollisuudessa, kaivosteollisuudessa ja kaatopaikoilla. Oikealla suodatinkauhamallilla voit käsitellä myös syövyttäviä aineita, kuten lannoitteita. Erilaisten kauhatyyppien lisäksi kaivinkoneisiin on saatavana monenlaisia muitakin lisälaitteita erilaisiin maansiirtotöihin, kuten tasoittamiseen, tiivistämiseen, leikkaamiseen, maaperän murskaamiseen ja moniin muihin maanrakennustöihin. Ammattitaitoiselta jälleenmyyjältä löydät parhaat tuotteet kaivutöihin. MultaVEX Oy valmistaa laadukkaat seulakauhat. 

minusta

Blogi rakentamisesta ja siinä käytettävistä koneista

Rakennustyömaalla käytettävät koneet ja laitteet kiehtovat monia, kuten myös meitä ja sen vuoksi päätimme perustaa blogin, jossa paneudutaan sekä rakennustyömaalla tehtävään erilaiseen työhön että siellä käytettäviin koneisiin. Rakennustyömaalla tehdään paljon erilaisia töitä ja sen vuoksi siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita, pienemmistä käsityökaluista suuriin ja raskaisiin työkoneisiin. Rakentamisessa käytettävä laitteisto myös kehittyy kokoajan, mutta on myös todella kiehtovaa ajatella, miten ennen rakennettiin, minkälaisia rakennuksia silloin tehtiin ja miten niiden ympäristö suunniteltiin ja tietenkin myös, minkälaisia koneita ja tekniikoita on ollut käytössä. Jos rakentaminen, siinä käytettävät koneet, tekniikka ja sen historia kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää! Olet myös tervetullut kommentoimaan kirjoituksia ja keskustelemaan aiheesta.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Sähkökäyttöiset trukit ovat olennainen osa monien yritysten materiaalien siirtoa ja logistiikkaa. Ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen vaih

14 December 2023
Trukin renkaat muodostavat suoran yhteyden työympäristön ja trukin välille ja vaikuttavat sen vakauteen ja työtuntumaan. Huolellinen renkaiden valinta

18 October 2023
Varastoteollisuus on yksi tärkeä osa liiketoimintaa riippumatta siitä, mitä tavaroita yrityksessä varastoidaan. Tehokas varastonhallinta auttaa minimo

tag