Henkilönostimen korjaus ja huolto lisää turvallisuutta


Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertainen aiheemme on henkilönostimet ja niiden turvallinen käyttö. Toivottavasti löydät täältä hyödyllistä tietoa henkilönostimen käytöstä, huollosta ja korjauksesta.

Henkilönostin on monipuolinen työkalu sisällä ja ulkona

Henkilönostin on oivallinen työkalu silloin, kun tarvitsee päästä käsiksi kohteeseen, joka sijaitsee niin korkealla, että siihen ei ole muuten ylety. Etenkin nostin, joka sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön on käyttötarkoitukseltaan erittäin monipuolinen työkalu. Henkilönostimen korjaus ja huolto kannattaa tehdä säännöllisesti sen vuoksi, että se pysyy hyvässä kunnossa ja sen käyttö on turvallista. Henkilönostin tulee myös tarkistaa joka päivä ennen käyttö ja sen jälkeen. Nostinta käytettäessä, tulee myös varmistaa, että sen työskentelyalue on turvallinen ja huolellisesti valmisteltu.

Henkilönostimen korjaus ja huolto vähentää tapaturmariskiä

Henkilönostinta käytettäessä on tärkeää varmistaa, että osaa käyttää laitetta oikein. Usein henkilönostimen käyttöön on olemassa lyhyt kurssi, joka voidaan toteuttaa joko omalla työpaikalla tai esimerkiksi nostimia vuokraavan firman tiloissa. On myös tärkeää, että henkilönostimen korjaus ja huolto tehdään säännöllisesti, koska korjauksella ja huollolla on tärkeä rooli henkilönostimen turvallisen käytön kannalta. Huollon tarkoituksena on varmistaa, että kaikki nostimen osat toimivat tarkoituksen mukaisesti ja että nostinta on turvallista käyttää. Säännöllisen huollon lisäksi, on hyvä tarkistaa nostin jokaisen käyttökerran yhteydessä, sekä ennen sen käyttöönottoa että käytön jälkeen.

Henkilönostimen käyttö tulee valmistella sen käyttöpaikalla

Henkilönostimella työskenteleminen aloitetaan aina tarkistamalla sekä nostin että ympäristö. Nostotyö tulee valmistella etukäteen ja selvittää, että nostimella pääsee haluttuun työkohteeseen. Kulkuvälien tulee olla riittävän suuret ja esteettömät. Kannattaa myös tarkistaa, mikä on työn kannalta sopivin paikka nostimelle. On erittäin tärkeää varmistaa, että nostin sijoitetaan maapohjalle, joka on riittävän kantava ja mahdollisesti tukea maapohjaa tarpeen mukaan. Kannattaa myös ottaa huomioon että esimerkiksi sade tai jos maa on roudassa, sen sulaminen saattavat heikentää maapohjan kantavuutta. Nostimen toiminta alueelta kannattaa myös varmistaa, onko siellä sähköjohtoja ja varmistaa myös, että nostin sijaitsee niin, että se ei ole muiden työkoneiden tiellä tai aiheuta törmäysvaaraa niiden kanssa. Nostimen työalue kannattaa suojata muulta liikenteeltä esimerkiksi puomilla ja lippusiimalla ja pimeällä voi myös käyttää merkkivaloja. KS-Jeesi Oy tarjoaa henkilönostinpalvelut, kuten korjauksen ja huollon. 

minusta

Blogi rakentamisesta ja siinä käytettävistä koneista

Rakennustyömaalla käytettävät koneet ja laitteet kiehtovat monia, kuten myös meitä ja sen vuoksi päätimme perustaa blogin, jossa paneudutaan sekä rakennustyömaalla tehtävään erilaiseen työhön että siellä käytettäviin koneisiin. Rakennustyömaalla tehdään paljon erilaisia töitä ja sen vuoksi siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita, pienemmistä käsityökaluista suuriin ja raskaisiin työkoneisiin. Rakentamisessa käytettävä laitteisto myös kehittyy kokoajan, mutta on myös todella kiehtovaa ajatella, miten ennen rakennettiin, minkälaisia rakennuksia silloin tehtiin ja miten niiden ympäristö suunniteltiin ja tietenkin myös, minkälaisia koneita ja tekniikoita on ollut käytössä. Jos rakentaminen, siinä käytettävät koneet, tekniikka ja sen historia kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää! Olet myös tervetullut kommentoimaan kirjoituksia ja keskustelemaan aiheesta.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Sähkökäyttöiset trukit ovat olennainen osa monien yritysten materiaalien siirtoa ja logistiikkaa. Ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen vaih

14 December 2023
Trukin renkaat muodostavat suoran yhteyden työympäristön ja trukin välille ja vaikuttavat sen vakauteen ja työtuntumaan. Huolellinen renkaiden valinta

18 October 2023
Varastoteollisuus on yksi tärkeä osa liiketoimintaa riippumatta siitä, mitä tavaroita yrityksessä varastoidaan. Tehokas varastonhallinta auttaa minimo

tag